Els treballadors del Zoo de Barcelona han entrat a l’Ajuntament durant la Comissió d’Ecologia i han desplegat pancartes en què es podia llegir “Nou model de zoo, aprovació ja” i “El zoo salva espècies, volem solucions”. D’aquesta manera han fet pressió al govern municipal i als grups polítics perquè aprovin el pla estratègic que es va preveure per a la instal·lació, que es debatia a la comissió.

El comitè d’empresa ha explicat que els treballadors se senten enganyats i temen que la veritable intenció sigui la de tancar el Zoo de Barcelona. Lamenten haver arribat a un consens amb societat civil, entitats animalistes i partits polítics i que no es tiri endavant. “Volem que es decideixin, si volen tancar el zoo, que el tanquin, ja ens hi oposarem, és la nostra feina, però si no el volen tancar, com diuen, i el volen transformar, que s’hi posin i hi inverteixin“, ha dit Damià Gibernet, membre del Comitè d’Empresa del Zoo.

Finalment, el pla, a proposta del PSC, s’ha aprovat per unanimitat. El govern municipal ho ha acceptat però ha matisat que serà al ple on s’aprovarà, tot i que encara no se sap quan.