La fundació Migra Studium, ONG barcelonina que atén persones migrades, cerca 100 famílies de la ciutat que vulguin acollir refugiats durant tres mesos a casa seva. Aquest reclam l’han vehiculat a través de la campanya hospitalaris.org, ja en marxa des d’aquest dimecres. Al llarg del 2018, 20 famílies, amb el suport de l’entitat, van acollir 27 persones només a Barcelona i ara la intenció és quintuplicar la xifra.

Migra Studium assegura que trobar cases d’acollida és essencial per donar resposta al “nombre creixent de persones que arriben” i per posar fi a una circumstància preocupant: segons expliquen, l’allargament del temps d’espera entre la sol·licitud formal de protecció internacional i l’entrevista oficial d’asil obliga alguns refugiats a viure al carrer o en albergs municipals.

Com convertir-se en família d’acollida de refugiats?

Tots aquells interessats a acollir una persona refugiada poden accedir al web de la campanya per informar-se’n i enviar la sol·licitud. Un cop fet aquest pas, Migra Studium contacta amb la família en 48 hores i es concerta una trobada amb tots els actors implicats.