El Sindicat de Barri del Poble-sec ha entrat aquest dimecres a la tarda a les oficines de la immobiliària Barnaquatre, al carrer de Pau Claris, amb un propòsit molt concret: Aconseguir un lloguer social per a una veïna que havia rebut dues notificacions de desnonament que “no s’havien executat”, asseguren fonts properes al sindicat.

Segons ha informat l’entitat la veïna té un menor d’edat a càrrec seu, i va accedir a l’habitatge “perquè li van vendre les claus del pis”. Aquestes fonts mantenen que “la propietat del pis va començar llavors les accions legals per a desallotjar-la”. Ara, després de la negociació d’aquest dimecres, el sindicat no només ha aconseguit “aturar un desnonament previst pel dia 23 de gener” i ha arrencat el compromís de la immobiliària de “negociar un lloguer social”.

Mantenen la cautela

Amb tot, fonts del sindicat recorden que si les negociacions per al lloguer social no acabessin bé per a la veïna, es podria donar la paradoxa que “el jutjat podria reactivar el procés judicial i fixar un quart desnonament, aquest cop sense data“. És a dir, un desnonament obert com els que durant el 2018 han començat a proliferar a la ciutat de Barcelona i que ha motivat la creació d’una plataforma per fer-hi front.