Extingit un incendi al carrer de Balmes, 314, al barri del Putxet i el Farró. Els Bombers de Barcelona han rebut diversos avisos a les 5 h de la matinada perquè, segons alguns veïns, han sentit una explosió i després han vist el foc. No hi ha hagut cap ferit, tot i que el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès dues persones per ansietat.

Segons ha explicat el cap de guàrdia dels Bombers, Ivan Novo, el foc s’ha originat en un local de dues alçades per causes que a hores d’ara es desconeixen i els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir-les. No es descarta cap hipòtesi, però l’aparició d’un vídeo dona força a la sospita que podria ser provocat. A les imatges, publicades per Mediaset, es veu com una persona s’apropa al local i, presumtament, encén un objecte que després llença a l’interior del bar.

Les flames s’han propagat per la façana en un segon pis, que ha quedat afectat. A la resta d’immobles, i també a dos blocs contigus al local cremat, hi ha arribat molt de fum i per precaució, els Bombers han decidit desallotjar-los a tots. Després han pogut tornar a casa seva, tret dels veïns del segon tercera, l’únic habitatge que ha quedat malmès afectat. L’Ajuntament ha activat el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) per si cal allotjar-hi algú.

Incendi local carrer Balmes

Segons els Bombers de Barcelona, el foc ha cremat amb molta virulència i ha deixat totalment calcinat l’interior del local, però no hi ha danys estructurals en l’edifici. En l’extinció, hi han treballat una trentena de bombers i també el SEM.

El foc ha obligat a tallar el trànsit del carrer de Balmes a l’altura del carrer del Francolí. A dos quarts de vuit, però, s’ha obert el sentit baixada i s’ha habilitat parcialment el sentit ascendent des de la plaça de Molina.

Tallat trànsit carrer Balmes