La plataforma Prou Desnonaments Oberts, que agrupa 200 entitats i associacions que lluiten per un habitatge digne a la ciutat, ha fet una protesta a les portes de la Ciutat de la Justícia perquè s’aturi una pràctica que asseguren que s’ha estès. Apunten que el 2018 s’han produït almenys una cinquantena de llançaments en què no hi ha una data fixada.

Segons Lucía Delgado, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la ciutat “està essent un experiment en desnonaments oberts perquè a altres municipis no són habituals”. I no només això: Irene Escorihuela, directora de l’Observatori DESC, assegura que aquest tipus de llançaments s’han estès per “evitar les organitzacions ciutadanes i veïnals que aturen els desnonaments a la porta“.

Fan una crida a enfortir la lluita

Els diversos col·lectius que integren la plataforma han iniciat una campanya per erradicar-los amb un manifest conjunt en què demanen al deganat de la Ciutat de la Justícia que s’atengui a la llei i els revoqui. Barcelonins i residents de les poblacions del voltant han entregat signatures de suport al document. Per enfortir la lluita, entitats i associacions fan una crida perquè més gent se sumi a la causa i s’adhereixi a la campanya.