superilla Eixample Consell de Cent

(Agències/Redacció) La Fiscalia de Barcelona ha arxivat la denúncia que el col·lectiu Salvem Barcelona va presentar contra el projecte de la superilla per un possible delicte contra l’ordenació territorial.
El mes d’abril passat, la fiscalia va obrir diligències d’investigació arran de la denúncia presentada per aquesta plataforma ciutadana, que va al·legar que aquest projecte s’havia iniciat sense fer la modificació necessària del Pla General Metropolità (PGM), malgrat comportar reformes de gran envergadura, amb efectes molt importants sobre la mobilitat, el comerç i l’activitat residencial.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz ha valorat la decisió de la Fiscalia a les 13 h, on ha dit que la fiscalia ha “avalat” que les obres són “bones i necessàries per a la gent”.

Sense “elements suficients” per ser delicte

Segons l’agència EFE, fonts judicials han informat que el mes de desembre passat la Secció de Medi Ambient i Urbanisme de la Fiscalia va decidir arxivar les diligències d’investigació incoades el mes d’abril passat. La fiscalia esgrimeix que la decisió del govern municipal no contenia elements suficients per ser considerada un delicte sobre l’ordenació del territori.

Un cop analitzada l’actuació de l’Ajuntament, i d’acord amb els informes tècnics sol·licitats durant la tramitació d’aquestes diligències d’investigació, la fiscalia considera que per a les reformes d’ordenació d’aquest espai públic en qüestió no calia prèviament una modificació del PGM, tal com reclamava el col·lectiu denunciant.

Janet Sanz: “A l’Ajuntament de Barcelona les coses es fan bé. Sempre s’han fet bé”

La tinenta d’alcalde d’urbanisme, Janet Sanz, ha celebrat l’arxivament d’aquesta investigació afirma que “és una molt bona notícia”. Assenyala que totes les denúncies que hi ha hagut al llarg dels darrers mesos de “diversos lobbies”, han estat denegades i que a l’Ajuntament de Barcelona “les coses es fan bé, sempre s’han fet bé”.

Ha afirmat que el model de la superilla està “avalat internacionalment” i que fins i tot “els més reticents estan veient que els agrada”. Assegura que “la gent necessita que Barcelona faci aquesta transformació”.