La fi de l’estat d’alarma des del 9 de maig i, per tant, la fi del toc de queda, ha fet que les festes i aglomeracions a l’espai públic siguin una constant les nits del cap de setmana. Més enllà de les xifres de la Guàrdia Urbana —durant les tres nits del darrer cap se setmana s’han desallotjat 17.339 persones a Barcelona—, l’eufòria d’aquestes celebracions també ha impactat en els serveis sanitaris perquè les intoxicacions per consums d’alcohol han tornat als nivells prepandèmia. Segons ha avançat el diari ‘Ara’ i ha confirmat betevé, el Servei d’Emergències Sanitàries (SEM) ha atès 523 persones en els dos últims caps de setmana a Catalunya.

Concretament, aquest cap de setmana (del 15 al 16 de maig) el SEM va atendre 304 persones per intoxicacions etíliques i drogues, de les quals 215 van ser traslladades a l’hospital. El cap de setmana anterior (8 i 9 de maig) els registres van ser similars: 219 intoxicacions i 155 trasllats a l’hospital.

Si aquestes dades es comparen amb els registres de l’època prepandèmia, per exemple un cap de setmana del maig de 2019, els incidents són molt similars. El 4 i 5 de maig del 2019 es van produir 248 intoxicacions i 191 trasllats.

Controvèrsia per les botellades a l’espai públic

Les botellades i festes a la via pública han generat força controvèrsia. Els veïns de les zones afectades, com la Barceloneta, han demanat que es tanquin les platges. Una opció que des de l’Ajuntament, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha descartat. En canvi, des del consistori demanen que la reobertura de l’oci nocturn.

Una petició que també fa el sector que critica que Barcelona s’ha convertit en el “botellòdrom” més gran d’Europa. Des de FECASARM han demanat aquest dimarts que es reactivi l’oci nocturn a l’aire lliure.

Comparteix a: