Després de la finalització del toc de queda, aquest cap de setmana ha estat el de més persones desallotjades per aglomeracions al carrer. Una de les zones on més joves han aprofitat per fer botellades ha estat al passeig del Born, on els propietaris dels locals de la zona creuen que amb una ampliació de l’horari de tancament, ara mateix fixat a les 23 h, la situació milloraria.

Els dolents de la pel·lícula

Els bars que treballen just al passeig asseguren que se’ls està assenyalant com els culpables de les aglomeracions que es produeixen al Born i creuen que és del tot injust. Aquest és el parer de la Cristina Puig, propietària del bar Mamainé Mojitos, segons ella, el principal problema és que les aglomeracions comencen a partir de les 21 h de la nit i ells han d’abaixar la persiana a les 23 h. “Això se soluciona ampliant l’horari de tancament dels negocis, nosaltres podem controlar millor la gent i fer que consumeixin dins del local”, assegura.

En la mateixa línia es pronuncia el cuiner del restaurant Creps al Born, l’Hèctor López. Segons ell, els joves compren begudes als súpers que es troben al passeig i acaben fent la botellada al carrer. Coincideix a apuntar que si els horaris dels bars s’ampliessin això deixaria de passar, tal com succeïa abans de la pandèmia.

L’egoisme dels joves

Els veïns del barri creuen que la situació d’aglomeracions que es viu al passeig és molt greu. Així pensa, l’Emili Cota, una de les persones més vinculades als moviments veïnals del Born. L’Emili creu que, molts dels joves que es concentren a la nit per consumir alcohol al carrer, realment no són conscients de les conseqüències que tenen els seus actes. Aquest veí assegura que els joves no pensen en les seves famílies i que després d’aquestes reunions multitudinàries poden contagiar-los fàcilment.

La Milagros creu que la finalització de l’estat d’alarma hauria d’haver anat acompanyat d’una ampliació de l’horari dels bars i restaurants tal com demana el sector. Segons aquesta noia, veïna del barri, amb la situació actual només s’aconsegueix que els més joves vagin canviant les zones de botellades a mesura que la policia els va expulsant del carrer, ja sigui al passeig del Born, al passeig de Lluís Companys o a la platja de la Barceloneta.