La patronal de l’oci nocturn FECASARM demana que es puguin començar a reactivar totes aquelles activitats del sector que es fan a l’aire lliure. En una entrevista al ‘reset’, de betevé, el president de FECASARM, David López, creu que s’hauria de començar per activitats com ara els festivals, els concerts, les carpes i els locals de nit amb terrassa. Per López, això permetria “donar oxigen a un sector que en necessita”, i que fa més d’un any que està amb els negocis tancats.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

El president de la patronal creu que, precisament, les declaracions de les autoritats sanitàries sobre un possible relaxament en l’ús de la mascareta els donen la raó.

Les claus: els tests d’antígens i les aplicacions mòbils

Sobre la reobertura dels locals d’oci nocturn, la patronal considera que la clau són els tests d’antígens i les aplicacions mòbils, com la Liberty Pass, que permeten gestionar els resultats de les proves i controlar l’accés als locals amb un codi QR. De fet, aquest és el sistema que s’utilitzarà a la prova pilot que es farà en una dotzena d’establiments el 5 de juny. López creu que amb aquest sistema es podria garantir el 100 % de l’aforament i no haver de respectar la distància de seguretat, fet que garantiria la viabilitat dels negocis. “Això està molt madur. Es podria desplegar demà mateix”, assegura.