La patronal de l’oci nocturn FECASARM demana que es puguin començar a reactivar totes aquelles activitats del sector que es fan a l’aire lliure. En una entrevista al ‘reset’, de betevé, el president de FECASARM, David López, creu que s’hauria de començar per activitats com ara els festivals, els concerts, les carpes i els locals de nit amb terrassa. Per López, això permetria “donar oxigen a un sector que en necessita”, i que fa més d’un any que està amb els negocis tancats.

El president de la patronal creu que, precisament, les declaracions de les autoritats sanitàries sobre un possible relaxament en l’ús de la mascareta els donen la raó.

Les claus: els tests d’antígens i les aplicacions mòbils

Sobre la reobertura dels locals d’oci nocturn, la patronal considera que la clau són els tests d’antígens i les aplicacions mòbils, com la Liberty Pass, que permeten gestionar els resultats de les proves i controlar l’accés als locals amb un codi QR. De fet, aquest és el sistema que s’utilitzarà a la prova pilot que es farà en una dotzena d’establiments el 5 de juny. López creu que amb aquest sistema es podria garantir el 100 % de l’aforament i no haver de respectar la distància de seguretat, fet que garantiria la viabilitat dels negocis. “Això està molt madur. Es podria desplegar demà mateix”, assegura.

De moment, però, el pla sectorial que ha aprovat el Procicat per a la reobertura de l’oci nocturn no té en compte aquestes mesures.