La Guàrdia Urbana ha decomissat més de set quilos de cocaïna en escorcolls a tres domicilis de la ciutat, als barris del Gòtic, el Baix Guinardó i la Verneda i la Pau. En l’operació s’han detingut cinc persones presumptament relacionades amb la venda de droga en diferents punts de Barcelona. Se’ls atribueix un suposat delicte contra la salut pública.

La investigació va començar a finals del 2020, quan la policia barcelonina va detectar un possible proveïdor de substàncies estupefaents a Ciutat Vella. L’individu subministrava drogues tant als punts de venda de droga com a altres grups delictius que, després, venien les substàncies al detall per la zona. Segons ha informat la Guàrdia Urbana, el seguiment que es va fer a aquesta persona, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, va permetre destapar l’activitat i la identitat d’altres presumptes distribuïdors en altres districtes de la ciutat.

En els tres escorcolls que es van fer aquest dilluns es van decomissar, a més de la cocaïna, més de set quilos de substància de tall. També els estris necessaris per manipular la droga i distribuir-la, i diners en efectiu.

La darrera actuació policial en un pis on es venia droga al Gòtic va ser al carrer d’Escudellers, tot i que els dos casos no s’han vinculat. A l’abril també es va fer una operació al carrer de Sant Climent, al Raval, i es van detenir tres persones en un narcopís de Sants-Montjuïc.