mascaretes interior escoles

Els centres educatius ja fa dies que alerten de les dificultats que pateixen per aquesta sisena onada. Les baixes del professorat augmenten dia a dia i això complica la gestió de les escoles i instituts. Per això, la Intersindical Educació denuncia “la situació límit” que viuen els centres educatius. En culpabilitzen l’administració per “la manca de previsió” i “la mala gestió”.

Insisteixen que al desembre ja avançaven que hi havia una manca de professorat per cobrir les substitucions i reclamen que l’administració “faci front, urgentment, a la situació” i “destini els recursos necessaris per revertir-la”. D’aquesta manera, volen que els esforços no recaiguin “exclusivament” en els docents dels centres educatius.

Més de 1.300 baixes sense cobrir

Segons explica la Intersindical, a Catalunya manquen 788 docents de primària i 572 de secundària i FP. Per tant, asseguren que “en data de 21 de gener del 2022, a Catalunya hi ha 1.360 baixes de docents sense cobrir”. Des de la tornada de les vacances de Nadal, Educació ha activat més de 8.000 substituts i el conseller d’Educació ha anunciat que, a les escoles concertades, els professors de secundària podran fer classes també a primària, si cal.

Asseguren que “la situació és especialment greu a l’educació primària“, ja que la borsa d’interins no disposa de mestres per cobrir les baixes, així com a especialitats de secundària com matemàtiques, tecnologia o música, entre d’altres. A la formació professional, expliquen, “hi ha especialitats en què no s’ha cobert ni una sola baixa”.