La sisena onada de la covid-19 a Catalunya va arrencar al desembre amb contagis entre els joves de 20 a 29 anys però, al gener, els menors de 0 a 9 anys són el col·lectiu amb els índexs més elevats. En l’última setmana, la incidència acumulada a set dies (IA7) d’aquesta franja d’edat ha crescut un 140 % i és l’única que supera els 5.000 positius. De ben a prop, la segueix el grup de 10 a 19 anys, que fa una setmana liderava les dades més pessimistes.

L’increment de contagis a les escoles ha fet que l’evolució de la covid en la població més jove de Catalunya es diferenciï molt més de la resta d’edats. Al gràfic, cada cop estan més separats. Això també pot estar condicionat a l’increment de tests diagnòstics fets als infants en els últims dies. En tot cas, segons els registres del Departament de Salut, la IA7 de gairebé tots els altres grups han baixat en els últims dies o han mostrat una tendència més estable, com el tercer grup més afectat, el de catalans de 30 a 39 anys.

La franja de 50-59 encapçala la baixada

Els catalans de 50 a 59 anys són els que registren una baixada de la IA7 més pronunciada en l’última setmana, d’un 11 %. Tot i que caldrà esperar a veure com evolucionen les dades la propera setmana per saber si això vol dir que han passat el pic, aquest grup d’edat just ha assolit una cobertura del 50 % amb la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19. La franja s’apropa a la part baixa del gràfic, que coincideix amb la població que té més terceres dosis posades.

Pujada lleu de la població més envellida

A banda dels menors de 19 anys, el grup de 90 anys o més dibuixa una línia ascendent de la incidència de covid-19. Tot i que l’augment és més planer, la IA7 va fer un salt després de la setmana de Reis i es manté amb pujada fins als 1.700 casos. Actualment, el grup de 70 a 79 anys es manté com el menys afectat de la sisena onada.