Amb la fi del toc de queda després de Nadal, els veïns de Gràcia denuncien que ha tornat el soroll al barri. Durant la matinada de dissabte, diferents places de la zona han patit una allau de persones que s’hi concentraven per xerrar, beure i escoltar música. Tot això ha ocasionat molèsties greus als veïns, que ho han denunciat a través de les xarxes socials. En alguns casos, també han criticat l’actuació policial: “Cap sanció ni requisa de les bosses amb llaunes i ampolles d’alcohol”, diuen.

A la plaça del Nord, on fa anys que denuncien problemes amb els botellots, les imatges gravades per una de les veïnes mostren com centenars de persones s’aplegaven i provocaven una cridadissa que, segons expliquen, no els va deixar descansar. Aquesta situació es va repetir en d’altres espais com la plaça del Diamant, la de la Revolució i la Virreina, entre d’altres.

Més tranquil·litat en altres zones de la ciutat

La nit de dijous a divendres, la primera sense toc de queda, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van desallotjar prop de 300 persones de set o vuit punts de la via pública a Barcelona. Cal destacar, però, que tot i que no s’han fet públiques les dades de la nit de divendres a dissabte, a diferència d’altres ocasions, la percepció a la resta de la ciutat ha estat d’una tranquil·litat relativa, com per exemple en espais com el litoral barceloníel passeig del Born i el de Lluís Companys, que l’estiu passat aplegaven grans aglomeracions de gent i actes incívics.

De fet, al passeig del Born s’hi van concentrar algunes persones, especialment a primera hora de la matinada quan van tancar els bars. Tot i això, la presència de la Guàrdia Urbana va ajudar a pacificar la zona.