Famílies de l’Escola Entença han iniciat la via judicial contra l’Ajuntament de Barcelona per la proximitat dels barracons actuals en una subestació elèctrica. L’Associació de Famílies d’Infants de l’Escola Entença ha elevat una reclamació al consistori en què demana marxar del recinte de l’Escola Industrial i traslladar definitivament l’equipament a l’espai de l’antiga presó Model. La presentació d’aquesta reclamació és un tràmit imprescindible abans d’interposar una demanda al tribunal contenciós administratiu.

Fa anys que mares i pares demanen marxar de l’espai actual pel perill que, diuen, suposa la subestació elèctrica per a la salut dels alumnes. Davant les reclamacions constants, aquest curs 2020-2021 estava previst traslladar els infants a uns nous barracons provisionals a la Model abans d’anar definitivament als Jardins de la Paula Montal, un espai verd entre els carrers del Consell de Cent i Diputació que no agrada les famílies per ser massa petit. Ara, però, les mares i els pares dels alumnes han sabut recentment que el pròxim curs l’hauran de començar, de nou, al recinte de l’Escola Industrial.

Les famílies no descarten demandar l’Ajuntament si aquest no respon favorablement en els pròxims tres mesos a la reclamació presentada.

“Una greu irresponsabilitat” de l’Ajuntament

El Col·lectiu Ronda recorda que l’Agència Pública de Salut de Catalunya va concloure que la ubicació actual “podria arribar a suposar un perill greu per a la salut dels infants” a causa de l’exposició constant a radiacions i camps electromagnètics. El recinte de l’Escola Industrial és un emplaçament temporal abans del trasllat definitiu, però ja fa quatre anys que els infants hi fan classe en barracons. Marc Vilar, advocat de Col·lectiu Ronda, qüestiona que els quatre anys entrin dins de la lògica de la provisionalitat i adverteix que el consistori podria estar cometent una il·legalitat.

Mariona Puigdellívol, presidenta de l’associació de famílies, lamenta la “promesa incomplerta” i la “greu irresponsabilitat” comesa per l’Ajuntament de Barcelona. “Els nostres fills i filles hauran canviat tres vegades la localització de la seva escola i durant, com a mínim, quatre anys han estat exposats innecessàriament a radiacions potencialment perjudicials“, ha lamentat.