Colau Aragonès

L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha reunit aquest dilluns a l’Ajuntament de Barcelona amb el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès. En la trobada, s’ha acordat la creació d’un grup de treball entre l’Ajuntament i la Generalitat per abordar mesures per a la recuperació econòmica arran de la crisi del coronavirus. Les dues administracions s’han compromès a actuar de forma coordinada.

El grup de treball també avaluarà la participació de l’Ajuntament en els fons de recuperació de l’Estat i de la Unió Europea per poder augmentar la despesa social. A més, s’analitzarà la modificació pressupostària de l’Ajuntament i el marge d’endeutament que té el consistori. Segons fonts municipals, Colau i Aragonès han compartit la necessitat que els ajuntaments puguin gastar els superàvits d’anys anteriors per fer front a la crisi derivada de la covid-19.

L’alcaldessa i el vicepresident també han abordat la situació de la planta de Nissan a la Zona Franca, després de l’anunci de tancament fet la setmana passada. La voluntat és mantenir un canal d’informació permanent entre administracions.