A l’Escola Entença, actualment hi ha 225 infants, 50 a cada grup de P3, P4 i P5 i 75 a primer de primària, que arrossega un bolet des que va néixer en mòduls, el curs 2016-2017. Des d’aleshores es troben de forma provisional al recinte de l‘Escola Industrial.

El malson de trobar emplaçament definitiu va comença quan al solar de la Model, on s’havia d’ubicar el centre, s’hi va instal·lar provisionalment l’Escola Xirinacs. Des d’aleshores les famílies s’han mobilitzat per reclamar un espai definitiu i adequat a les necessitats del centre. El curs passat van fer una tancada a l’Ajuntament i una protesta que va fer suspendre l’últim Consell Plenari del districte.

El curs 2020-2021 a la Model?

L’Ajuntament ha proposat una ubicació provisional a la cantonada d’Entença amb Provença per al proper curs. Al costat mar de l’accés principal de l’antiga presó. Al costat muntanya hi ha l’Escola Xirinacs. Les famílies no posen en dubte l’emplaçament, però veuen molt just que es puguin fer tasques d’enderrocament i construcció i arribar a temps per iniciar el curs. Tot i això, reben la proposta com un primer pas, un cop es desestimés traslladar el centre als Jardins de Marcos Redondo per les afectacions que implicava per al barri i pels alts nivells de contaminació ambiental i acústica, i quan ja havien rebutjat anar al carrer de Londres, perquè l’immoble no compleix els requisits.

En espera d’una ubicació definitiva

Els representants de les famílies s’han reunit amb el regidor Jordi Martí i els representants del Consorci d’Educació de Barcelona. Tot i que comparteixen la satisfacció de l’administració d’haver trobat un emplaçament provisional millor, els han demanat que no s’adormin i els han recordat que una ubicació provisional de llarga durada no és la solució, que la solució passa per trobar una ubicació definitiva.