L’Eixample ha viscut una nit de tensió pels possibles enfrontaments entre espanyolistes i independentistes. Un grup d’ultres que s’han concentrat aquest dijous al vespre a la plaça d’Artós han corregut pels carrers de la ciutat sota els crits d'”A por ellos” i amb pals i bats de beisbol en mà. S’han dirigit fins a tocar dels Jardinets de Gràcia, on s’han manifestat milers de persones convocades pels CDR. El dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra ha evitat que tots dos grups s’acabessin trobant, però els espanyolistes han intentat trencar el cordó policial. Un grup de manifestants independentistes han baixat alguns carrers per apropar-se al lloc on es trobaven els espanyolistes.

L’actuació policial ha intentat evitar que tots dos grups s’hagin acabat trobant. Tot i això, un grup d’ultres han aconseguit dispersar-se i deixar enrere els cordons policials i han apallissat una persona de forma indiscriminada. També hi ha hagut una agressió a un jove que duia un ganivet de grans dimensions.

De nou, barricades i crema de contenidors

Durant la nit d’aquest dijous s’han tornat a repetir les barricades enmig dels carrers i la crema de papereres i contenidors, per exemple, al carrer de Balmes o a la rambla de Catalunya. En aquesta última via també han cremat cadires i taules de terrasses d’alguns bars. Els bombers s’hi han desplaçat per sufocar els incendis que s’han generat. Fins i tot alguns manifestants independentistes han intentat retirar els objectes que cremaven als carrers.

La imatge de barricades i contenidors cremats als carrers de la ciutat es repeteix per tercera nit consecutiva, després dels aldarulls d’aquest dimarts i els d’aquest dimecres.

Per evitar la concentració de manifestants a la calçada i que s’hi instal·lin barricades, els Mossos d’Esquadra han fet circular furgonetes a tota velocitat pels carrers de l’Eixample durant la primera part de la nit. Però un cop s’han repetit les barricades, la presència policial s’ha reduït considerablement.