Les imatges de les barricades als carrers de Barcelona es repeteixen per segon dia consecutiu. Les flames del foc que han creat grups de manifestants aquest dimecres han arribat a tocar els balcons d’alguns habitatgeshan cremat una dotzena de cotxes al carrer de Roger de Flor. Les flames, generades amb la crema de contenidors s’han estès fins a arribar als vehicles, que estaven estacionats a una banda i l’altra de la via.

Les conseqüències que han tingut els incendis són ben visibles hores després del foc. Alguns vehicles, una dotzena, han quedat totalment inservibles.

Foc a tocar dels balcons

Els bombers han actuat per sufocar els focs i evitar que puguin estendre’s i afectar els habitatges. Alguns veïns també han llançat aigua des dels balcons per contribuir a l’extinció dels incendis. Altres indrets de la ciutat on els manifestants han creat barricades han estat la plaça de Tetuan, el carrer d’Ausiàs Marc i la Gran Via de les Corts Catalanes. En tots aquests punts, diversos manifestants han llançat pedres, ampolles i fustes contra els agents i els vehicles policials. També han tirat contenidors a terra.

A tota la zona afectada pels aldarulls s’ha tallat el trànsit de vehicles.

Projectils de “foam” i pilotes de goma

Tant els Mossos com la Policia Nacional han respost amb càrregues. La policia catalana ha disparat projectils de “foam” i la Policia Nacional, pilotes de goma.

12 detinguts i 57 assistències del SEM

Durant les protestes d’aquesta nit a l’Eixample hi ha hagut 12 persones detingudes, segons han informat els Mossos d’Esquadra. En el conjunt de Catalunya, la xifra s’eleva a 32 detinguts. Al llarg de tot el dia hi ha hagut mobilitzacions diverses a la ciutat. Aquest dimecres el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha fet 57 assistències, de les quals, 16 han requerit trasllat a un centre sanitari. Els Bombers de Barcelona van atendre una persona amb una contusió facial que van traslladar a l’Hospital de Sant Pau.

Barricada amb elements d’una bastida

Un grup de protestants han creat una barricada a la Gran Via amb elements d’una bastida, procedent d’unes obres que s’estaven fent a la façana d’un edifici. També han arrossegat un contenidor d’obra enmig de la calçada. Hi han col·locat tot el material requisat per evitar el pas de vehicles policials.

Protesta inicial a la conselleria d’Interior

Aquestes accions s’han originat després de la protesta a la conselleria d’Interior, on s’han viscut moments de tensió entre manifestants i policia. Després de les càrregues per part dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, els concentrats s’han dispersat pels entorns de l’edifici i han provocat aquestes barricades, una imatge similar a la que es va viure aquest dimarts a la nit.