Els estudiants han sortit al carrer aquest dijous, en la segona jornada de la vaga de 72 hores convocada contra la sentència del procés. Uns 25.000 joves, segons la Guàrdia Urbana ─40.000, segons l’organització─, s’han concentrat a les 12 del migdia a la plaça de la Universitat, cridats pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i el Sindicat d’Estudiants de Catalunya. Des d’aquest punt, han iniciat la mobilització pel carrer de Pelai, han seguit per Fontanella i han omplert la via Laietana. L’han acabada en dos punts: la plaça de la Mercè i la plaça de Sant Jaume.

Quan la marxa ha passat pel capdamunt de la Rambla, ha despertat la curiositat dels turistes que hi passejaven: han tret els telèfons mòbils per fer fotografies i autofotos. A la plaça de Catalunya, un home que onejava la bandera espanyola s’ha acostat a la columna de manifestants. Els estudiants hi  han respost amb crits d'”Independència” i els Mossos d’Esquadra se l’han endut Portal de l’Àngel avall.

La mobilització s’ha aturat a les portes de la Prefectura Superior de Policia, a la via Laietana. Allà, dos manifestants han cremat una bandera espanyola i han llançat objectes als agents dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional que custodiaven l’edifici.

La columna liderada per SEPC ha finalitzat la manifestació a la plaça de la Mercè, a les portes del Rectorat de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), on una banda ha tocat ‘Els segadors’. Després, amb la mobilització ja desconvocada, molts estudiants s’han assegut a dinar a la mateixa plaça. L’altra columna, liderada pel Sindicat d’Estudiants de Catalunya, ha acabat la protesta a la plaça de Sant Jaume.

El Sindicat d’Estudiants ha condemnat la “violència policial” dels darrers dies de protestes i, per això, demana la dimissió de tot govern català. També reclamen que els rectorats de les universitats es pronunciïn i suspenguin les classes perquè els alumnes puguin manifestar-se sense que això repercuteixi en la vida acadèmica.