Les Marxes per la Llibertat han afrontat aquest dijous el darrer tram abans d’arribar divendres a la ciutat de Barcelona coincidint amb la convocatòria de vaga general. Unes 3.000 persones han participat en la Marxa per la Llibertat que aquest dijous al matí ha transcorregut per l’A-2 des d’Igualada fins al Bruc. En aquest punt molts han donat per finalitzada la jornada i d’altres seguiran la marxa fins a Martorell i, des d’aquest punt, sortiran aquest divendres per arribar a Barcelona.

Pel que fa a la marxa organitzada per l’ANC que ha sortit aquest matí des de Manresa, més de 8.000 persones han desfilat per la C-55 en direcció a Sant Quirze del Vallès. Alguns dels manifestants han fet nit al Pavelló Nou Congost, però molts d’altres s’han traslladat directament a la capital de la comarca del Bages per poder fer front els més de 40 quilòmetres de marxa que els ha separat fins a Sant Quirze.

El Bruc i una bandera espanyola

Els milers de persones que han participat en la marxa que ha sortit des d’Igualada han cobert una distància de 26 quilòmetres per l’A-2, entre la capital de l’Anoia i Martorell. Alguns dels trams han estat especialment complicats, com els de la pujada al Bruc i també de distensió quan han passat pel gran túnel, de més d’un quilòmetre, i els manifestants n’han aprofitat la sonoritat per cridar proclames a favor de la independència i la llibertat dels independentistes empresonats.

Pel que fa a la marxa que aquest dimecres va sortir de Berga ha hagut de creuar-se a primera hora, a l’altura de Castellgalí, amb una bandera espanyola de grans dimensions i un cartell que hi deia: “Moriréis siendo españoles”. 

Per la seva banda, la columna de Vic ha fet el recorregut de la Garriga fins a Sant Quirze i es fusionarà amb la columna de Berga. La columna de Tarragona ha cobert el tram de Vilafranca a Martorell i demà sortirà conjuntament amb la columna de Tàrrega i, per finalitzar, la columna de Girona aquest dijous ha acabat a Premià de Mar i arribarà a Barcelona per la Gran Via.