manifestacio jardinets gracia cdr

Aquesta informació és sobre la manifestació dels CDR d’aquest dijous, si busques informació de la manifestació als Jardinets de Gràcia d’aquest divendres 18 d’octubre, fes clic aquí:

Milers de persones, 13.000 segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat als Jardinets de Gràcia en la manifestació convocada pels CDR. Aquesta protesta s’ha celebrat després de la primera convocatòria dels comitès de defensa de la república feta aquest dimecres, que va comportar greus aldarulls a Barcelona. Sota el nom d’Olimpíada Republicana, s’ha volgut recordar l’Olimpíada Popular que es va organitzar a Barcelona a finals de juliol de l’any 1936 i que la Guerra Civil va finalment frustrar. Per això, molts dels assistents hi han anat amb xandall i pilotes, tal com han demanat els convocants.

Jocs amb pilotes i corda

Un cop ha començat la manifestació, algunes persones han fet jocs amb la pilota enmig del carrer. S’han dibuixat camps de futbol i pistes de voleibol improvisats amb guix al terra. Els manifestants han ocupat tota la cruïlla de l’avinguda Diagonal amb el passeig de Gràcia i també part de l’espai dels Jardinets de Gràcia. Els mateixos CDR asseguren que ha estat una “festa esportiva i desobedient”.

Dues hores de manifestació immòbil

Dues hores després de l’inici de la manifestació, s’ha mantingut immòbil. Els assistents han estat concentrats al passeig de Gràcia amb Diagonal en un ambient lúdic, però alhora reivindicatiu. Molts dels manifestants han cantat consignes a favor de la llibertat dels líders independentistes condemnats per la sentència del procés. També han protestat contra la presència de la policia a la zona, sobretot contra un helicòpter que ha sobrevolat i controlat la zona.

Dues hores després de l’inici de la manifestació, els CDR l’han desconvocat, però la majoria de persones s’han mantingut concentrades a l’avinguda Diagonal.