llei aragonés cartell

La xarxa bull de missatges contra el projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones, coneguda com a llei Aragonès. L’impulsor d’aquesta normativa és Pere Aragonès (ERC), vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia. Davant l’anunci d’aquest projecte del govern català s’ha creat la Plataforma Aturem la Llei Aragonès que vol aturar la llei, i per això ha cridat a secundar una gran manifestació per al pròxim diumenge, 17 de novembre, a davant de la conselleria d’Economia. Inicialment s’havia convocat pel 19 d’octubre però les protestes en contra la sentència han obligat la plataforma a ajornar la manifestació.

Quan i on es farà?

Serà una marxa que començarà a les 12 hores i que té previst acabar a la plaça de Sant Jaume. Hi haurà autocars que sortiran des de diferents poblacions de Catalunya per dur els manifestants fins a Barcelona. Hi haurà diferents rutes i els autobusos passaran per diverses ciutats per recollir els ciutadans.

Ruta 1: Amposta – Vandellòs – Reus – Tarragona – Vilanova i la Geltrú – Barcelona

Ruta 2: Tremp – Balaguer – Lleida – Tàrrega – Igualada – Martorell – Barcelona

Ruta 3: Girona – Vic – Manresa – Terrassa – Sabadell – Barcelona

Durant els dies previs a la mobilització, diverses associacions estan organitzant taules rodones per difondre el contingut d’aquesta llei. Alhora algunes associacions i sindicats es fan ressò a Twitter de la manifestació.

Què proposa la llei Aragonès?

El projecte de llei vol regularitzar els serveis d’atenció a les persones. Una de les propostes, i que és motiu de polèmica, és externalitzar diversos serveis que es presten des de l’àmbit de la salut, l’educació i els serveis socials. De fet, la contractació d’empreses és una fórmula que ja utilitza l’administració catalana per prestar alguns serveis, però sense un marc propi que una directiva europea ara exigeix. El llistat de serveis complet que afecta és llarg i tindria incidència en diversos serveis escolars, religiosos, de menjadors, colònies, esportius, etc.

Una de les propostes, segons denuncia la plataforma, és externalitzar serveis educatius en temps lectiu que ara es gestionen de forma directa com són els serveis d’educació especial, d’ensenyament preescolar (P3, P4 i P5) o de tutoria.

La Plataforma Aturem la Llei Aragonès ja ha elaborat un manifest per denunciar aquest projecte de llei.