Per quarta nit consecutiva s’han produït aldarulls al centre de Barcelona, amb barricades i mobiliari urbà malmès per part d’alguns manifestants. També s’han cremat contenidors i papereres i els bombers han hagut d’actuar per extingir els incendis més virulents. Malgrat tot, la situació no ha estat tan tensa com la viscuda durant els incidents d’aquest dimarts i d’aquest dimecres. Però la notícia de la jornada han estat les dues agressions que s’han viscut a la ciutat: una a un jove per part d’ultres i una altra a un jove que duia un ganivet de grans dimensions.

També ha estat diferent l’estratègia policial, sobretot durant la primera part de la nit: immediatament després de l’agressió a un jove per part d’ultres i un cop els manifestants independentistes han tornat a fer protestes pels carrers de l’Eixample, s’ha reduït considerablement la presència dels Mossos d’Esquadra, amb una actuació dels agents antiavalots gairebé nul·la. Aquest dijous s’han detingut quatre persones a Barcelona, mentre que dimecres se’n van detenir 12 i dimarts, 6.

Els incidents a la ciutat han arribat després de la concentració d’ultres a la plaça d’Artós i de la manifestació convocada pels CDR als Jardinets de Gràcia.

Tensió a la Delegació del Govern espanyol

Centenars de manifestants han intentat apropar-se fins a la Delegació del Govern espanyol, però, aquí sí, s’han trobat amb un cordó policial que els impedia poder-hi accedir. Han llançat objectes contra els agents, que han respost disparant bales de “foam”.

Un cop aquest grup no ha pogut concentrar-se a les portes de la Delegació del Govern, s’ha desplaçat fins al passeig de Gràcia, on de nou els manifestants han encès fogueres.

Puja el to de les protestes al passeig de Gràcia

La tensió a la delegació del govern s’ha desplaçat fins al passeig de Gràcia. De fet, ha estat en aquesta via on s’han produït més incidents entre manifestants i Mossos d’Esquadra. En aquest punt, desenes de persones han llançat objectes contra els vehicles de la BRIMO que es desplaçaven pel centre de la ciutat a tota velocitat, inclús passant per sobre de les barricades. La policia ha disparat bales de “foam”.

A tocar d’aquesta zona, al carrer d’Aragó amb Pau Claris, uns manifestants han entrat i malmès una entitat bancària. Ho ha pogut confirmar presencialment un equip de betevé, que ha mostrat en directe com s’han trencat la porta i els vidres de la seu i hi han entrat brossa.

14 assistències sanitàries a Barcelona

Durant aquest dijous el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 14 persones a Barcelona. D’aquestes, a vuit els han donat d’alta “in situ” i sis han requerit trasllat a un centre sanitari. Durant la nit s’han produït dues pallisses: una a un jove per part d’ultres i una altra a un espanyolista.