Batalla campal aquest dimarts al vespre a l’Eixample. Al passeig de Gràcia i alguns carrers de l’entorn com el de Pau Claris o la Diagonal, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han dispersat els manifestants i alguns grups han fet barricades amb contenidors, caixes de cartró i tot tipus de mobiliari urbà a diversos carrers.

Fins i tot, han utilitzat material de bars i restaurants i han encès algunes fogueres que els bombers han anat apagant. També els veïns, de forma espontània, han agafat extintors i han aturat les flames.

S’han fet fogueres a diversos carrers com el Pau Claris a la confluència amb Aragó o al passeig de Gràcia amb el carrer d’Aragó. El material cremat ha quedat al mig del carrer i ha obligat els vehicles a desviar-se a la vorera per poder passar.

En alguns moments, alguns grups de manifestants han llançat tanques contra les furgonetes dels Mossos i de la Policia Nacional.

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis persones per un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat i segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) hi ha tres persones ferides.

Tot plegat ha estat el colofó de la manifestació que hi ha hagut a la tarda al carrer de Mallorca a la confluència amb el passeig de Gràcia. Centenars de ciutadans han volgut acostar-se a la Delegació del Govern, on hi havia convocada una concentració de l’ANC i Òmnium Cultural contra la sentència del procés, però han trobat un doble cordó policial —format pels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional— que els ha impedit acostar-s’hi. Per això, s’han quedat al carrer de Mallorca davant els agents i la tensió ha anat augmentant.

Els manifestants han fet llançaments d’ampolles i també d’alguna bengala contra la policia, han intentat moure les tanques metàl·liques i han fet una barricada amb contenidors que han incendiat. En aquest moment, la policia ha decidit intervenir i els ha dispersat cap al passeig de Gràcia.

Un cop els manifestants s’han dispersat, alguns han seguit carrer Gran de Gràcia amunt. Allà també s’hi han vist fogueres i barricades.