En una reunió amb 300 experts a Ginebra, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha batejat el coronavirus com a covid-19. Es tracta d’un nom “que evitarà que s’usin altres noms inapropiats o que estigmatitzin”. Segons ha explicat en una compareixença el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, s’ha optat per un nom que no fes referència a cap localització geogràfica, cap animal ni cap individu ni grup de persones, alhora que es pogués pronunciar i estigués relacionat amb la malaltia en qüestió.

L’acrònim covid surt del mot “coronavirus” i de la primera lletra de “disease”, paraula en anglès que significa “malaltia”. El nom s’ha decidit en una reunió a la seu de l’OMS a la ciutat suïssa de Ginebra que se celebra fins a aquest dimecres i que aplega experts en epidemiologia, virologia i altres branques mèdiques per estudiar quines són les vies d’investigació que cal obrir per saber més sobre el covid-19 i sobre possibles tractaments i vacunes.

La vacuna podria estar disponible d’aquí a 18 mesos

Sobre la vacuna, Adhanom ha avançat que podria estar disponible d’aquí a 18 mesos. Ha afegit que trobar la vacuna és només “una part de l’agenda” i que, mentrestant, cal “prendre mesures de contenció i higiene” per protegir-ne la població mundial.