El polèmic autobús d’Hazte Oír ho torna a intentar.

 L’entitat ha preparat una gira per diverses ciutats espanyoles amb la finalitat, diu, de desmuntar “les mentides del col·lectiu LGTBI”. El bus amb el lema “Els nens tenen penis. Les nenes vulva. Que no t’enganyin” començarà fent parada a Madrid aquest dimarts i preveu aturar-se a Barcelona el proper 9 de novembre. Proposen un col·loqui per discutir sobre els “adoctrinadors que volen manipular la vida dels nostres fills” amb l’objectiu, asseguren, “de propagar l’homosexualitat o transsexualitat a les aules com a un model educatiu superior”. A més, el grup també carrega contra el feminisme: “El vell comunista s’ha disfressat d’ideologia de gènere i d’un feminisme que acusa a l’home de ser home”.

Amb aquest anunci, el col·lectiu LGTBI s’ha començat a mobilitzar per impedir la gira del bus. Crida LGTBI ha compartit per xarxes un cartell amb l’autobús girat sota el lema “LGTBIfòbia, ni a Barcelona ni enlloc!” i criden a concentrar-se contra l’acte de l’entitat. La seva intenció és situar-se al lloc des d’on hauria de sortir el bus, al carrer de Joan Güell, 207, una hora abans del moment previst que arranqui el bus per així bloquejar-li la sortida.

 

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”L’Ajuntament no permetrà circular l’autobús d’Hazte Oír” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/autobus-hazte-oir-barcelona-ajuntament/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

De la mateixa manera, han interpel·lat directament a la regidora de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, per tal d’evitar que el bus arribi a la ciutat.

Hazte Oír ja ho va intentar l’any passat

La campanya de l’entitat contra la transsexualitat i l’homosexualitat no és nova. L’any passat ja van passejar l’autobús per diverses ciutats espanyoles, un fet que va aixecar polèmica. A Barcelona, no hi va arribar a circular. La Generalitat va demanar mesures cautelars per impedir que el bus es passegés per Catalunya amb un missatge “discriminatori envers les persones transgènere i intersexuals” i els Mossos d’Esquadra van retenir l’autocar. Finalment, Hazte Oír va retirar tota mena de missatges i iconografia del bus per poder-lo treure del dipòsit municipal que Barcelona té a Castellbisbal i va sortir de territori català.

De la seva banda, l’Ajuntament ja havia avisat que si el bus entrava la ciutat, el sancionaria amb 3.000 euros perquè actuaria a través de l’ordenança municipal de civisme, i els aplicaria l’agreujant d’afectació de menors. La regidora de Feminismes, Laura Pérez, també va advertir que se’ls podria penalitzar per la via de la llei de la publicitat dinàmica, per la qual la multa seria de 600 €, i va qualificar la campanya de “provocació”.