L’Hotel Catalonia Barcelona Plaza és un dels establiments hotelers que allotgen malalts per covid-19 i és el suport directe de l’Hospital Clínic. Ja hi ha un centenar de malalts ingressats i la xifra podrà augmentar fins als 300 llits. L’Ajuntament està ajudant en els aspectes logístics de la seva adaptació i medicalització. Alhora, el consistori continua buscant espais que puguin convertir-se en ampliacions del Clínic, com ara pavellons, per si són necessaris durant la crisi del coronavirus.

Aquesta ampliació se suma a les que ja hi ha en marxa o culminaran els propers dies. L’Hospital Vall d’Hebron ha estat el primer a sumar els llits, en aquest cas els del CEM Olímpics Vall d’Hebron. Els primers pacients ja hi han arribat durant aquest cap de setmana i els propers dies hi arribaran més pacients fins a arribar als 132 llits. “En aquest pavelló és com si hi tinguéssim les plantes 12, 13 i 14 de l’Hospital Vall d’Hebron”, ha dit la regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa.

Dos hospitals més de la ciutat ampliaran la capacitat amb pavellons durant els propers dies. El primer serà l’Hospital de Sant Pau, que incrementarà en 50 llits la capacitat gràcies a l’adequació del CEM Guinardó. Els primers pacients hi arribaran aquest dijous. Finalment, l’Hospital del Mar podrà afegir 79 llits al Claror Marítim a partir d’aquest cap de setmana.