L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el projecte Estimat Diari, una iniciativa perquè els infants expliquin com estan vivint la seva experiència i les emocions en ple confinament pel coronavirus. El web és estimatdiari.barcelona i vol convertir-se en un diari de la ciutat explicat per nens.

En aquest web es pengen les fotos, les pintures, les creacions i el text que els més petits escriuen sobre el que viuen aquests dies. Des de la mateixa pàgina es permet dibuixar, escriure i enviar les creacions al moment. Alhora serveix perquè tots els infants de la ciutat puguin veure què fan la resta.

Un cop finalitzi el confinament, les creacions es treballaran com a material testimonial de memòria i es mostrarà en diversos formats. El web dona pautes per reflexionar entorn a diferents aspectes: el dia a dia, les emocions, els amics i amigues, com estan els avis i àvies, la mort, i altres qüestions.

A Barcelona hi viuen 245.000 infants o adolescents i 380.000 persones adultes conviuen habitualment a casa. Segons l’Ajuntament, en el web no es publicaran imatges en què s’identifiquin persones.

Colau planteja que els nens puguin sortir al carrer finalitzat el pic de contagis

L’alcaldessa, Ada Colau, ha agraït aquest dilluns l’esforç dels nens i nenes que estan confinats a casa. Colau ha explicat que després de superar el pic de contagis s’han de plantejar mesures perquè els nens i nenes “puguin sortir de casa de manera ordenada”.