L’Hospital Dos de Maig ha ampliat la seva capacitat per tractar pacients aguts. La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, ha inaugurat aquest dilluns al matí una planta d’hospitalització per a aquest tipus de pacients amb capacitat per a 29 llits. En concret, la nova unitat se situa a la tercera planta de l’hospital i es gestiona conjuntament amb l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, tant en l’àmbit directiu com el de professionals.

Craywinckel ha destacat que “aquesta nova unitat amplia la capacitat de llits d’aguts a l’AIS Dreta de l’Eixample de Barcelona i a la llarga es convertirà en una unitat geriàtrica d’aguts (UGA) que ampliarà la dotació de llits d’atenció a la població més envellida”.

La nova planta està pensada per aproximar i integrar els serveis assistencials per a l’atenció del pacient fràgil complex. La directora assistencial de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Xènia Acebes, assegura que “facilitarà el flux i l’atenció dels pacients amb malaltia mèdica aguda o crònica aguditzada”.

600 m² de superfície

En total ocupa una superfície de 600 m², amb espais amplis i lluminosos. També hi haurà suports tecnològics, com ara tauletes, que proporcionen accés a la informació als pacients del procés de la seva malaltia i faciliten, també, la comunicació amb el personal mèdic.

El director de l’Hospital Dos de Maig, Dani Rodríguez, ha remarcat la importància de la nova unitat: “En moments puntuals, la demanda és molt alta i aquest increment de llits ens donarà una bombona d’oxigen per poder respondre a una necessitat existent i real al territori”.