El Port Vell ha estrenat set àrees de descans, batejades com a illes climàtiques, per resguardar-se de la calor i les altes temperatures. Els espais s’han ubicat al moll de Bosch i Alsina (Moll de la Fusta) i també al moll de la Barceloneta (paral·lel al passeig de Joan de Borbó). S’ha aprofitat l’arbrat existent i s’han col·locat jardineres amb vegetació pròpia del clima mediterrani, bancs de fusta i un paviment que pot reduir fins a 4º la temperatura ambient.

En comptes d’asfalt, les illes climàtiques tenen una base feta amb resina clara que atura la captació de calor. Per ajudar al confort climàtic, s’ha instal·lat un sistema de nebulització d’aigua (una mena d’aspersors) que funcionaran els mesos més càlids durant les hores de més calor. “Volem fer més còmode passejar pel Port Vell per convidar a usar l’entorn, les botigues i els restaurants”, ha dit el president del Port de Barcelona, Damià Calvet.

El Port de Barcelona ha invertit més de 300.000 € en aquesta actuació, que ha dissenyat l’estudi SCOB arquitectura i paisatge. Les illes climàtiques són una peça del Pla estratègic 2025 del Port Vell, que inclou també la reforma del moll d’Espanya i el moll de Pescadors. Precisament, en la presentació d’aquests espais d’estada, Calvet ha anunciat la intenció del Port d’enderrocar aquest any l’antic cinema Imax per iniciar la transformació del moll d’Espanya.