Llums de cotxe de policia

La Policia Nacional ha desarticulat un grup criminal que es dedicava a robar vehicles d’alta gamma, que aconseguien a través de contractes de lloguer i que després venien a terceres persones. Els compradors desconeixien la procedència dels cotxes i, per tant, també es convertien en víctimes de l’estafa. La investigació va començar quan es va denunciar l’apropiació indeguda de dos vehicles a Madrid i Màlaga. Els agents han recuperat nou cotxes valorats en més de 300.000 euros.

Contractes de lloguer o de cessió

Segons la Policia, els investigats obtenien els cotxes formalitzant contractes de lloguer i de cessió, tant amb empreses com amb particulars. Feien servir documentació que havien trobat perduda o que havien robat prèviament: des de carnets d’identitat fins a permisos de conduir. Quan aconseguien els vehicles, en pocs dies falsificaven els documents i els venien a terceres persones, que desconeixien l’origen dels cotxes.

En alguna ocasió, a més, denunciaven falsament el robatori dels vehicles que havien llogat per intentar eludir possibles denúncies i responsabilitats penals.

Tres detinguts a Barcelona

A mesura que la investigació avançava, els agents van localitzar una persona que havia llogat un dels vehicles que havien desaparegut. A partir d’aquí, van poder localitzar la resta del grup criminal. A tres dels implicats els van detenir a Barcelona i a set més a Madrid. A tots ells se’ls imputen 10 delictes, entre els quals el robatori de vehicles valorats en més de 600.000 euros. D’aquests, se n’han pogut recuperar nou.