(ACN) L’Hospital Universitari de Bellvitge ha donat d’alta el seu últim pacient de la primera onada de covid-19. Es diu Carlos Mendoza i va estar a cures intensives durant més d’un mes amb respiració assistida. A través d’un vídeo, difós pel Departament de Salut, el pacient ha demanat a la població més consciència sobre la situació que es viu i ha subratllat que “la malaltia existeix”.

Mendoza també s’ha mostrat molt agraït pel “gran esforç” que han fet els professionals sanitaris per salvar-li la vida.

“Tenim bastants ingressos amb covid greus a l’UCI”

El doctor Mikel Sarasate, especialista en pneumologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, reconeix que amb l’alta d’aquest pacient veuen “la fi d’un dels treballs més grans” que han fet fins ara com a hospital, però recorda que encara queda feina a fer: “En ser l’últim pacient de la primera onada, ens dona la sensació que hem netejat, però per desgràcia no és així perquè tenim bastants ingressos amb covid greus a l’UCI”.

Sarastre considera que donar l’alta al pacient és “una victòria”, però assegura que no ha estat tan gratificant com pensava i lamenta que “estem tornant a poc a poc a la situació prèvia”.