(ACN) El conseller d’Educació, Josep Bargalló, calculat que un 30 % dels grups d’alumnes a les escoles públiques –a infantil, primària i secundària- incompleixen les ràtios, que fixen un màxim de 20 nens per aula, quan queden només nou dies per començar el curs escolar 2020-2021. “Els centres no saben com resoldre-ho o ho estan resolent en aquests moments. Dilluns o dimarts estarem en disposició de dir on s’hauran de fer finalment actuacions extraordinàries”, ha assenyalat Bargalló aquest dissabte als micròfons de RAC1.

“En cas que sigui necessari, es contractaran més professors. Però no és la solució en tots els casos”, ha puntualitzat el conseller, que també ha advertit la fiscalia que vagi “amb molta cura” a l’hora de perseguir l’absentisme provocat per la covid-19.

Una escola de l’Eixample avisa les famílies que no pot complir la ràtio

Algunes escoles han començat a informar les famílies que no podran reduir els grups. És el cas de l’Escola Joan Miró, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, que ha enviat un comunicat en què explica que “l’equip docent ha estat treballant en la possibilitat de reduir el nombre d’alumnes amb altres cursos, però els recursos de què disposem no ens permeten atendre en condicions l’alumnat”.

La direcció del centre argumenta que el Departament d’Educació només els ha dotat amb un docent més per reforçar la plantilla en aquest curs, marcat pel coronavirus, i conclou que això és insuficient.