Un pacient que feia 52 dies que estava ingressat a l’UCI de l’Hospital del Mar per coronavirus ha pogut sortir a veure el mar. És el primer pacient recuperat que torna a fer aquests passejos com a mesura terapèutica, des que el mes de juny el centre sanitari va aturar la iniciativa pel nombre creixent de casos de coronavirus a Barcelona.

El Paco ha pogut sortir un quart d’hora de l’UCI acompanyat de dos amics a veure el mar des del passeig Marítim, després de gairebé dos mesos a la Unitat de Cures Intensives del centre. El passeig “l’ha fet feliç”, i l’ha gaudit després de donar negatiu a la prova del coronavirus i de rebre el vistiplau de l’equip mèdic.

Una iniciativa terapèutica aturada des del juny

Aquesta iniciativa, que forma part del procés de recuperació dels pacients de l’UCI de tot tipus, va començar ara fa dos anys. Primer es va aturar amb l’esclat de casos de coronavirus a Espanya, el març passat. A finals de maig es va reprendre, amb la sortida d’un pacient que feia 45 dies que era a l’UCI per coronavirus. L’home va estar un total de tres mesos ingressat a l’hospital i va tenir un emotiu comiat. Aquest juliol i agost, però, amb els brots de casos a Barcelona, les sortides a veure el mar es van tornar a aturar.

L’Hospital del Mar també promou per a les persones ingressades a l’UCI poder escoltar música en viu o poder veure la televisió, en el marc d’un projecte d’humanització de l’UCI. Actualment, l’hospital té un terç de pacients amb coronavirus a l’UCI, lluny de les dades del pic de casos del mes de març.