Isabel Celaa

La ministra d’Educació ha enviat un missatge de tranquil·litat a les portes de l’inici del curs escolar. “No hi haurà cap lloc més segur que l’escola, ha afirmat Isabel Celaá en una entrevista a ‘El Suplement’, de Catalunya Ràdio. Ha advertit que hem d’interioritzar com a societat que “no hi ha risc zero, ni dins ni fora de l’escola”, però ha subratllat que les institucions treballen per minimitzar la transmissió del coronavirus als centres educatius. Ara bé, dirigint-se directament als pares, ha assegurat que “poden portar els fills a l’escola perquè estaran ben cuidats”.

La ministra també ha afegit que és fonamental que els alumnes retornin a les aules per assolir l’objectiu principal: “Educar els nens”. Ha remarcat la importància que completin el cicle educatiu per afavorir-ne les destreses cognitives i emocionals.

“Les escoles seran les últimes a tancar”

En cas d’un altre confinament, “les escoles serien les últimes a tancar”, segons ha afirmat Celaá. Ha remarcat que fan una tasca indispensable per a la societat. Sobre els possibles permisos dels pares per poder tenir cura dels fills si han de fer quarantena a casa, ha garantit que el Govern hi està treballant i ha conclòs que les famílies tindran una resposta adequada.