escola municipal música

Les escoles municipals de música reprenen l’activitat després de l’aturada per la crisi del coronavirus. Els cinc centres que iniciaran el curs el 21 de setembre són l’EMM Can Fargues, EMM Can Ponsic, EMM Eixample – Joan Manuel Serrat, EMM Nou Barris i EMM Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana.

En total, s’hi han matriculat 3.000 alumnes, tant a programes de llarga durada com a tallers de música per a nadons i les famílies. La jornada de preinscripció va ser al mes de maig de manera presencial i també de forma telemàtica. També es podia presentar una sol·licitud per cobrir baixes que es produeixin durant el curs.

Activitats telemàtiques si fos necessari

Una de les novetats d’aquest any és la mecànica de les classes. Seran presencials, però els centres també preveuen activitats en formats mixtos o telemàtics. El canvi de modalitat serà en funció de cada escola i si la situació sanitària ho requereix.

En el context actual de pandèmia, a les escoles de música s’hi ha fet una inversió per adquirir tot el material necessari en el cas que s’haguessin de portar a terme classes telemàtiques. És per això que s’ha dotat els centres de més pissarres digitals, tauletes, ordinadors i videocàmeres. A més, s’han realitzat diverses reformes a l’interior de les aules, per garantir la distància de seguretat entre els alumnes.