SAPOL-reclama-efeictius-policia-judicial

La Guàrdia Urbana ha detingut aquest dimarts a la tarda un home acusat d’haver agredit un agent del cos municipal, després que el policia hagi abatut amb l’arma reglamentària el seu gos.

Els fets han passat a les 12 h, a la plaça d’Espanya amb la Gran Via de les Corts Catalanes. Segons ha informat el cos policial, l’agent —de la comissaria de Sants— ha aturat un individu per una qüestió no relacionada amb l’animal. Segons la versió policial, ha estat en aquest moment quan el gos —un encreuament de races i d’aspecte robust, però no declarat oficialment potencialment perillós— ha mossegat el policia al braç. L’agent, informa la Guàrdia Urbana, no ha pogut desfer-se de l’animal, i davant l’amenaça que l’ataqués al coll, l’ha abatut amb l’arma reglamentària.

Quan el tinent del gos ha vist el seu animal mort, assegura la Guàrdia Urbana, l’home ha agredit l’agent policial. Ha estat llavors quan ha estat detingut per un presumpte delicte d’atemptat a l’autoritat.

Segons la policia de Barcelona, l’agent de la Guàrdia Urbana ha necessitat assistència mèdica, tant per la ferida al braç ocasionada per l’animal com pel cop al cap que diu haver rebut per part del tinent del gos. L’agent està de baixa.

És el vuitè agent de la Guàrdia Urbana atacat per un gos

Malgrat el final que ha tingut l’episodi d’aquest dimarts, no és pas la primera vegada que agents de la Guàrdia Urbana pateixen les mossegades de gossos, alguns de potencialment perillosos. El darrer cas cal buscar-lo dos mesos enrere, quan dos gossos de races potencialment perilloses van ferir set agents de la policia municipal al Parc de l’Estació del Nord, mentre mediaven en una discussió entre dos usuaris de l’equipament.

Concentració animalista a la plaça de Sant Jaume

Els animalistes, en una convocatòria que ha fet el partit PACMA, s’han concentrat aquest dimecres a la tarda a la plaça de Sant Jaume en rebuig a la mort del gos i per exigir una investigació i que es depurin les responsabilitats.