El pipicà del Camp de l’Arpa del Clot té un futur incert. Segons ha dit el districte de Sant Martí, la continuïtat de l’espai es decidirà quan s’inauguri la nova àrea d’esbarjo per a gossos que s’està construint a la plaça de les Glòries. Els usuaris, però, reclamen que es mantingui el pipicà -ubicat a la plaça de les Heroïnes de Girona- perquè les Glòries és massa lluny.

L’Ajuntament es planteja el tancament del pipicà del Camp de l’Arpa arran de les queixes d’alguns veïns per les molèsties que els causen els lladrucs dels animals. Una audiometria recent que ha fet el consistori, però, desestima la denúncia. Tot i això, l’Ajuntament no confirma que mantingui l’espai un cop entri en funcionament l’àrea d’esbarjo de les Glòries, prevista per a la primavera.

El nou pipicà, molt lluny

Els usuaris reclamen que es mantingui el pipicà. Han portat la queixa al Consell Plenari de Sant Martí i estan recollint signatures per aconseguir tenir més força en la seva demanda. Argumenten que al barri hi ha molta gent gran amb gossos i “no crec que tinguin ni temps ni ganes d’anar allà a baix, a les Glòries, amb el gos a passejar cada matí o cada nit”, diu la Montserrat Ferrer Prats. Diuen que la nova àrea de gossos els queda molt lluny, a uns sis carrers i a uns 15 minuts de distància.

Problemes de drenatge

També reclamen que es faci més manteniment al picpicà. Expliquen que són els mateixos usuaris qui netegen l’espai i que, fins i tot, posen cartells per orientar les conductes de la resta de persones que el fan servir per assegurar que se’n fa un ús correcte. Demanen, a més, que s’hi faci una millora que el posi al dia. Asseguren que, per exemple, no drena bé l’aigua quan plou i que no hi ha ombra a l’estiu.