La celebració del Consell de Ministres el 21 de desembre suposarà un repte per garantir la mobilitat i la seguretat als voltants de la Llotja de Mar. Aquest dilluns hi ha hagut dues reunions de coordinació entre els diferents cossos policials per tancar el dispositiu que blindarà l’escenari del Consell de Ministres. La trobada, entre comandaments de la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, ha estat presidida per la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera. La setmana passada també va ser molt intensa amb fins a cinc trobades entre els tres cossos policials. Oficialment, ara per ara, no es volen confirmar les xifres d’agents que es desplegaran. ‘La Vanguardia’, però, avança que seran 1.500 agents (1.000 mossos i 500 policies nacionals), els que blindaran la Llotja de Mar.

La situació preocupa especialment els comerciants dels voltants, però també els centres educatius que es troben situats dins el perímetre. Alguns temen quedar-se tancats per les mobilitzacions previstes que han convocat entitats com l’ANC i Òmnium.

El Consorci d’Educació de Barcelona ha confirmat a betevé que, de moment, no hi ha cap directriu expressa per part dels Mossos d’Esquadra per modificar horaris ni programar restriccions en l’accés als centres escolars que hi ha a tocar de la Llotja de Mar. De fet, el consorci confirma que els centres educatius tenen autonomia per prendre decisions sobre horaris i activitats. Per tant, de forma individual, podrien optar per modificar, per exemple, el dia de recollida de notes o de celebració del concert o festa de Nadal, que molts centres tenen programada per a aquest divendres.

Comerços a l’expectativa

Els qui també esperen rebre algun tipus de directriu són els comerciants i restauradors de la zona. No amaguen certa preocupació per com pugui transcórrer la jornada i tenen dubtes sobre si obriran o no. Expliquen que en els darrers dies han observat que s’ha intensificat la seguretat i que hi ha més presència policial del que és habitual. El sector té pendent una reunió tant amb l’Ajuntament com amb la Generalitat per debatre quines són les mesures que cal prendre de cara a divendres.

Normalitat a l’Estació de França

A hores d’ara encara es desconeix si el cordó policial que s’establirà afectarà infraestructures com l’Estació de França. De moment fonts d’Adif han confirmat a betevé que l’estació té previst funcionar amb normalitat. Tot i això si la situació ho requereix “els plans de contingència sempre estan a punt”.