Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts de la setmana passada 45 persones, 33 homes i 12 dones, que es va dedicaven a traficar amb drogues des de tres organitzacions criminals diferents. Segons la policia, no hi havia una connexió directa entre aquests grups desmantellats. Cadascun era independent en infraestructura i s’encarregava d’aconseguir cocaïna de diferents subministradors per distribuir-la a venedors de l’entorn metropolità. Únicament compartien una persona que els feia d’enllaç amb tercers per abastir-se de drogues. Un dels grups, per exemple, operava des de l’Hospitalet de Llobregat i Sant Andreu de la Barca i introduïa la droga mitjançant “mules”.

Tots tres operaven a l’àrea metropolitana de Barcelona i traficaven sobretot amb cocaïna i marihuana. De fet, en les 37 entrades policials, es van intervenir 25 quilos de cocaïna, cinc de marihuana, 500 plantes i també haixix i drogues de síntesi. També van decomissar quatre armes de foc, munició i 96.174 euros en efectiu.

La investigació de la policia va començar al març quan van detectar diferents punts de venda i distribució de drogues als barris del Besòs de Barcelona i de la Mina de Sant Adrià de Besòs. La venda de substàncies estupefaents es produïa tant a peu de carrer com a dins dels domicilis però, a diferència dels narcopisos, no permetien el consum a dins dels pisos.

Dels 45 detinguts, 12 estan a presó preventiva. La resta el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs o bé alguns encara estan pendents que se’ls citi a declarar.