El dispositiu de seguretat del 21-D tindrà un únic centre de coordinació (Cecor), ubicat al Departament d’Interior, des d’on treballaran conjuntament Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, segons ha avançat ‘El País’. És la primera vegada que els comandaments dels tres cossos policials comparteixen el centre de control. Dilluns es van reunir per seguir amb la planificació del 21-D i, segons el rotatiu espanyol, es tornaran a trobar dimecres.

Els sindicats dels Mossos han explicat que es mobilitzaran 8.000 agents del cos català i 1.000 més de la Policia Nacional, que blindaran l’entorn de la Llotja de Mar. El dispositiu s’activarà dijous al migdia, segons ‘El País’, i es mantindrà fins que acabi la reunió del Consell de Ministres. Tot i això, aquest dimarts al matí ja hi havia un helicòpter de la Guàrdia Civil sobrevolant els entorns de la Llotja de Mar.

El Parlament i la plaça de Sant Jaume, també sota vigilància

També es preveu tancar el Parlament i el Parc de la Ciutadella, on només podran accedir els estudiants dels centres educatius que hi ha a l’interior. Ben a prop hi haurà les manifestacions que han convocat entitats sobiranistes i altres col·lectius contra la trobada de l’executiu espanyol a Barcelona.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”El 21 de desembre: Què se sap de la vaga, l’aturada de país i les manifestacions?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/aturada-pais-21-desembre-vaga-general-2018/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Una altre punt on es focalitzarà el dispositiu de seguretat és la plaça de Sant Jaume, on hi ha el Palau de la Generalitat.

Per la seva banda, la Guàrdia Urbana només mobilitzarà la meitat de la seva plantilla el 21-D, segons ha explicat el sindicat SAPOL.