El projecte de modificació del Pla General Metropolità de desafectació de la rambla de Prat ha alertat els veïns, que fa uns mesos es van assabentar que hi havia una modificació que no coneixien. Es tracta de l’obertura del carrer de l’Àngel fins al carrer d’Astúries, a la Vila de Gràcia. Aquesta actuació permetria la construcció d’un edifici de tres pisos amb 18 habitatges socials. Tirar endavant aquest projecte significaria eliminar un petit pulmó verd que ara ocupen un pati d’un centre infantil i un plataner centenari. Els veïns demanen que no tiri endavant el que qualifiquen de nyap urbanístic.

Els veïns no volen perdre l’interior d’illa

Llum, visibilitat, verd. Aquestes són les principals pèrdues que els veïns asseguren que tindrien si tira endavant el projecte. Els veïns contraris a l’operació urbanística hi poden presentar al·legacions fins al 24 de desembre. Un centenar de veïns ja s’estan organitzant des de fa dues setmanes, ja que aquestes obres també farien desaparèixer un plataner centenari.

Habitatges socials sí, però a un altre emplaçament

Josep Maria Artigal, veí de la zona, considera que “aquesta és una proposta urbanísticament i humanament insostenible”. Diu que Gràcia té molt poques illes. “No voldríem perdre’n una de les poques que tenim”. El veïnat però, està d’acord amb la necessitat de fer pisos socials, però no en aquest punt, que consideren que és dels pocs pulmons que tenen al barri.

Presentaran una al·legació conjunta

Els veïns contraris a aquest projecte urbanístic estan recollint signatures i també han preparat una al·legació conjunta que tenen temps per presentar fins al 24 de desembre. De moment, dijous també tenen una reunió amb el districte de Gràcia i esperen que finalment es modifiqui el pla i que es mantingui un dels pocs pulmons que té el barri, ara que també s’ha salvat l’alzina del carrer de l’Encarnació.