Dos gossos de races potencialment perilloses han ferit de diversa consideració set agents de la Guàrdia Urbana al Parc de l’Estació del Nord. L’agressió s’ha produït després d’una discussió entre dos homes, un dels quals responsable dels animals. Segons fonts policials, el propietari —que anava begut— ha estat detingut i se li han obert diligències penals. Els gossos, que anaven sense lligar i sense morrió, han estat traslladats a una protectora sota custòdia policial.

Segons ha explicat l’Ajuntament, els fets s’han produït cap a les 17.10 h d’aquest dimecres. Després d’una discussió entre dos homes, els agents cívics del parc han fet un requeriment a la Guàrdia Urbana en veure que els gossos estaven deslligats i sense morrió a la zona de la vora del parc infantil. En arribar-hi les patrulles, els agents han demanat la documentació al responsable dels animals, i aquest ha donat l’ordre als gossos d’atacar als agents. En total, set agents de la Guàrdia Urbana n’han resultat ferits de diversa consideració. Al llarg de la tarda han rebut les primeres assistències a la comissaria i, posteriorment, se’ls ha traslladat a la mútua. Els animals han estat desplaçats a una protectora sota custòdia policial, després que la filla del propietari, pròxima al lloc, els hagi pogut controlar.

 

L’Associació de Veïns del Fort Pienc reclama una ampliació de l’àrea de gossos del Parc de l’Estació del Nord. De fet, ja hi ha un projecte per refer l’espai per a animals, però mentre no es fa, els veïns demanen solucions.

Altres casos

No és la primera vegada que gossos de races potencialment perilloses provoquen ferits. Fa tres mesos tres gossos, deslligats i sense morrió, van atacar una dona a Can Rectoret. Aleshores, els veïns afirmaven que no era un cas aïllat i que ja hi havia hagut altres atacs de gossos de races potencialment perilloses al barri.

Al Parc de la Guineueta, a Nou Barris, un gos terrier de Staffordshire americà, que també anava deslligat i sense morrió, va mossegar un nen de set anys a la cara.

Els usuaris del parc, preocupats que es criminalitzin els animals

L’endemà de l’atac als agents de la Guàrdia Urbana, als grups de WhatsApp d’usuaris del parc i a les trobades casuals entre propietaris es parlava d’uns fets que a pocs han passat desapercebuts. Molts temen que fets d’aquest tipus provoquin restriccions que afectin tots els gossos que juguen al parc. Malgrat les actituds violentes són una raresa, expliquen els usuaris, veure gossos potencialment perillosos deslligats, no ho és tant. Molts assenyalen com a principal problema, la desídia dels amos.