Aquest divendres, 21 de desembre, els agents de la Guàrdia Urbana comencen el primer torn de les vacances de Nadal. Això vol dir que tot i la celebració del consell de ministres a la Llotja de Mar i de les nombroses mobilitzacions previstes a la ciutat, només treballarà la meitat de la plantilla (uns 1.500 agents). Segons ha explicat a  ‘El matí de Barcelona’, José Luis Rodríguez Lima, portaveu del sindicat SAPOL, habitualment els divendres treballa un 70 % dels agents, però aquest 21 de desembre ho faran un 50 % de la plantilla. Rodríguez Lima, però, ha assegurat que “tot està avaluat i controlat” i que hi ha una bona coordinació entre els tres cossos policials, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i la Guàrdia Urbana.

El portaveu de SAPOL ha detallat que hi haurà un reforç d’agents a Ciutat Vella, als voltants de la Llotja i també a l’Eixample, on hi ha previstos actes de protesta i manifestacions. També ha recalcat que l’objectiu de la Guàrdia Urbana és el de “garantir la mobilitat”, tot i que la Unitat de Suport Policial (USP) estarà en espera de si els Mossos la requereixen. A més, s’ha preparat un dispositiu preventiu per poder donar resposta a les mobilitzacions que es puguin anar produint al llarg del dia.

21-D, un dia de mobilitat complicada

Les restriccions i afectacions de trànsit al voltant de la Llotja de Mar, on s’ha de celebrar el consell de ministres, començaran dues hores abans de la reunió, al voltant de les set del matí. Rodríguez Lima, però, assegura que les afectacions per als veïns seran “molt puntuals”. Tot i això, creu que divendres pot ser un dia complicat pel que fa a la mobilitat a la ciutat, i que “a tots els ciutadans els afectarà” d’una manera o d’una altra. Per tot plegat, recomanen evitar les zones on es produeixin les afectacions.