L’Escola Pau Vila és un dels centres que, enguany, han creat un espai C a les seves instal·lacions. Es tracta d’un programa adreçat a les escoles d’educació primària de Barcelona i que té com a objectiu introduir l’art en el context escolar a través de la creació d’un taller per a un artista novell. El centre educatiu del districte de Sants-Montjuïc acull durant tot aquest any Mariona Brunet, una il·lustradora que explica que tenir el teu propi taller a Barcelona és molt difícil, “sobretot al principi perquè els lloguers són molt alts”. Brunet afirma que aquesta és una oportunitat única “per poder desenvolupar la meva feina, encàrrecs i projectes que estic començant a posar en marxa”.

Intercanvi de coneixements

A canvi de gaudir d’un espai de franc, l’artista resident de cada escola ha de compartir sis hores a la setmana amb els estudiants perquè puguin interaccionar amb la seva obra. Lluís Mur, director de l’Escola Pau Vila, explica que els alumnes “poden demanar-li un consell sobre un dibuix o, fins i tot, només venir a observar”. Aquestes visites, però, no només beneficien els infants segons la Mariona. L’artista considera que per a ella també és molt enriquidor, ja que els nens poden aportar idees: “Els nens són grans mestres dels quals podem aprendre molt”, afirma.

Nou artistes resident a sis escoles

Durant aquest curs 2018-19, nou artistes gaudeixen d’espais C a sis centres de la ciutat gràcies al programa impulsat pel Consorci d’Educació, l’Institut de Cultura de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. La iniciativa va dirigida a joves, de fins a 30 anys, que hagin finalitzat els estudis d’art i disseny en els darrers tres cursos.