El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, i el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, han explicat com serà el dispositiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona a partir d’aquest cap de setmana, quan acaba l’estat d’alarma i finalitza la mesura del toc de queda a Catalunya, així com el confinament perimetral del territori.

El torn de nit de la Urbana es reforçarà amb un 30 % més d’agents, fins a arribar als 260 efectius, i vigilarà especialment les places de Ciutat Vella i de Gràcia i les platges, punts calents on la policia municipal ja té previst que s’hi puguin concentrar persones per fer botellades. Pedro Velázquez també ha avisat que “estarem molt pendents” de possibles festes il·legals que es facin a pisos o locals. De fet, Velázquez ha assegurat que els últims caps de setmana “ja hi ha hagut un degoteig”, amb cinc o sis festes desallotjades de mitjana, amb entre 80 i 120 persones.

Crida a l’autocontenció: “No cal cremar-ho tot el primer cap de setmana”

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha insistit a demanar autoresponsabilitat i autocontenció a la ciutadania: “La ciutat necessita omplir els carrers i en tenim ganes, però no oblidem que seguim en pandèmia“. Batlle, en un cert to sarcàstic, ha afegit: “No cal cremar-ho tot el primer cap de setmana”.

En aquest sentit, l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana han demanat que la recuperació de l’activitat nocturna (que no es podrà fer ni en bars —que tancaran a les 23 h— ni en locals d’oci —que encara no poden obrir—) es faci sense produir sorolls ni problemes de convivència: “Que hi hagi un principi d’autocontenció, és la millor manera perquè tot vagi bé”.

“No volem pescar gent a la platja”

El tinent d’alcalde també ha demanat responsabilitat als qui decideixin reprendre l’activitat nocturna a les platges. Preguntat per com actuarà la Guàrdia Urbana en cas que hi hagi gent banyant-se de nit, Albert Batlle ha instat a fer servir “el sentit comú”. A més, ha afegit que “la Urbana no té voluntat d’anar a pescar gent a la platja”.