L’Agrupament Escolta Antoni Gaudí vol quedar-se al centre del barri, on es van fundar fa més de 65 anys. Per això, s’han decidit a aconseguir un local cèntric al barri. Ja han presentat un projecte als pressupostos participatius que ha tingut molt bona rebuda. Van superar les dues primeres fases i, a la tercera, durant la qual havien de recollir suport, en van obtenir més de 500. Han quedat entre els cinc més votats de la ciutat i el segon de l’Eixample.

Els cal un espai d’entre 150 i 250 m2, a poder ser en un baix o entresol, amb una sala gran per a les assemblees i quatre més, una per a cada cau, així com lavabos i un espai de magatzem. En total són uns 120 usuaris.

Guanyar el màxim de suport

Volen tenir un local cèntric a la Sagrada Família, com l’han tingut durant molts anys, fins que l’església els va anunciar que havien de marxar. Una decisió que no han pogut revertir, per això ara s’han centrat a buscar el suport del veïnat en el marc dels pressupostos participatius, per trobar una solució definitiva que els permeti quedar-se al barri de la Sagrada Família.

El projecte de local es votarà al juny

Tot i que ja s’han reunit amb l’Ajuntament per fer la concreció del projecte, no es volen adormir, perquè el pressupost que hi ha per a l’Eixample són uns 3.000.000 d’euros, i el seu projecte és força car. Per això, segueixen demanant suports.

Canvi de seu imminent

Pels volts del mes de juny han de deixar les instal·lacions actuals, tot i que confien a poder-s’hi estar fins al setembre. Sigui com sigui, el futur immediat el tenen resolt. Van aconseguir un local gratuït per part del patronat de la Sagrada Família a tocar de l’actual, arran d’una manifestació el 8 de febrer del 2020. Aquest espai, l’illa de les aigües, s’adequa a les seves necessitats però tenen molt clar que és provisional fins que l’Ajuntament els pugui encabir a la futura Fàbrica del Sucre, a Glòries, un dels 13 equipaments juvenils previstos. La compra d’un local els permetria conservar una centralitat al barri que per a ells és essencial.