L’actuació d’uns grafiters ha aturat un tren de Rodalies que havia sortit a les 13.17 h d’aquest divendres de l’Estació de França, a Barcelona, i es dirigia a Sant Vicenç de Calders. Segons fonts de Renfe, els assaltants han aturat el tren a l’altura de Gavà, activant el panell d’alarma que ha bloquejat el vehicle. Posteriorment, els grafiters han pintat l’exterior del tren i han escrit la paraula “Chivato!” al vidre de la cabina del conductor, amb la qual cosa li han dificultat la visibilitat de l’exterior.
Per tot plegat, Renfe ha hagut de transbordar un centenar de persones, que han pogut viatjar en el tren següent. La companyia ja ha denunciat els fets als Mossos d’Esquadra i ha enviat el tren pintat als tallers ubicats a Montcada i Reixac.

Un 80 % dels trens de Rodalies circulen amb grafits

No és la primera vegada que grups de grafiters actuen sobre els trens de Rodalies o els combois del metro de Barcelona. De fet, el 2018 TMB ja va reconèixer tenir identificats més de 1.000 grafiters actuant al suburbà. Per la seva banda, Renfe reconeix que un 80 % dels trens de Rodalies de Catalunya circulen amb grafits i que, de vegades, les pintades afecten la seguretat dels combois.