Incivisme, baralles i consum de droga a plena llum del dia. Veïns i comerciants dels entorns del CAS Baluard, la sala de venipunció per a persones drogodependents, denuncien que la zona de les Drassanes s’ha degradat i cada cop és més insegura. Afirmen que els usuaris utilitzen el carrer per consumir, que els enfrontaments són continus i, per això, demanen el trasllat de l’equipament.

Consum de droga al carrer.
Un grup de persones consumeix droga als entorns del CAS Baluard

Des de l’Associació d’Amics de l’Arc del Teatre critiquen que els entorns del CAS Baluard s’han convertit en un “autèntic mercat de la droga” i que també ho està patint el comerç, preocupat per “falta de seguretat”. Exigeixen que la sala es canviï d’ubicació: “És un focus de consum i venda a la via pública, no a l’interior de l’espai. No està complint cap funció sociosanitària“, opina Óscar Martín, veí del carrer del Cid.

Acció Raval s’oposa al trasllat

No tothom està d’acord amb el trasllat. Diverses entitats de Ciutat Vella creuen que la funció del CAS Baluard és imprescindible. De fet, demanen que se’n reforcin els serveis per reduir l’impacte que l’espai té al barri. “Al Raval tenim el problema dels narcopisos i, per tant, els consumidors hi seran. El trasllat l’únic que farà és agreujar la situació”, va explicar Ángel Cordero, d’Acció Raval, al programa ‘bàsics’.

Consum droga CAS Baluard
Una parella es prepara per al consum en ple carrer

L’Ajuntament reforçarà els serveis

El consistori ja ha dit que en cap cas preveu canviar la sala d’ubicació, i que el consum a la via pública és ara més visible perquè, amb la covid-19, se n’ha hagut de regular l’accés. Assegura que treballa per ampliar les places, reforçar els educadors de carrer i incrementar la neteja i la presència policial.