La bona evolució de les dades epidemològiques poden comportar canvis en els aforaments ben aviat. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que la idea del govern és “obrir i normalitzar” totes les activitats “en les properes setmanes”. Precisament, un dels canvis en què treballen és l’ampliació dels aforaments. Argimon ha avançat aquest divendres que la cultura recuperarà l’aforament del 100 % “abans de dues setmanes”. Hores després, ha afegit que aquest no serà l’únic sector on s’ampliarà. “Volem anar normalitzant els aforaments en general”, ha afirmat. Tot i això, ha assegurat que des del govern encara no tenen una data fixada.

A finals de setembre el descens dels contagis ja va comportar l’ampliació de públic en esdeveniments esportius. L’aforament va pujar fins al 60 % en esdeveniments esportius amb més de 10.000 persones.

La mascareta es mantindrà

En canvi, on encara no hi haurà canvis a curt termini és en l’ús de la mascareta. Argimon recorda que la tardor i l’hivern són època de coronavirus, i considera que “no cal córrer“. Reconeix que, per exemple, dur la mascareta a l’escola “no és el millor des d’un punt de vista pedagògic”, però creu que cal ser “una mica prudents”. En espais exteriors, la mascareta va deixar de ser obligatòria el 26 de juny si es pot mantenir la distància.